top of page

Onze distilleerderij

Logo couleur distillerie
Logo écriture

Gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, is het bedrijf “Bio Spirit Belgium” bovenal een biologisch familiebedrijf.

Om de duurzaamheid van de boerderij te garanderen, heeft de familie in september 2023 een microdistilleerderij opgericht om de granen die rechtstreeks op de boerderij worden geproduceerd te promoten. Oprechtheid en authenticiteit zijn de benadering bij het creëren van alcoholische dranken, die vooral een voorwendsel zijn voor het uitwisselen en delen van bevredigende momenten!

Historisch gezien kende de provincie Luxemburg verschillende distilleerderijen die in de loop van de tijd allemaal verdwenen. Onze distilleerderij is een primeur in onze provincie.

De kwaliteit van onze alcoholen is onze prioriteit. Om dit doel te bereiken, hebben we een gepersonaliseerde koperen still aangeschaft om ons energieverbruik te beperken en zo ons milieu zo goed mogelijk te beschermen. Onze ingrediënten worden op onze boerderij geproduceerd (granen, fruit, aromatische planten die in de natuur worden gekweekt of geplukt, enz.) en brengen zo de essentie van het terroir tot uitdrukking.

Onze distilleerderij is een terugkeer naar de bronnen van onze knowhow en onze waarden. François-Xavier en Adrien beloofden de productie van biologische Ardense whisky nieuw leven in te blazen. Wat is normaler dan als logo een Ardens trekpaard te hebben gekozen dat een kar beladen met een eikenhouten vat trekt waarin de gecertificeerde biologische alcohol rustig kan rijpen

bottom of page